آخرین اخبار از سریال تاریخی «سلمان فارسی» را در این گزارش بخوانید.
به گزارش آیفیلم، سریال «سلمان فارسی» به نویسندگی و کارگردانی داوود میرباقری و تهیهکنندگی حسین طاهری به زندگی و زمانه یار ایرانی پیامبر اکرم (ص) در سه فصل ایران ساسانی، بیزانس و حجاز صدر اسلام میپردازد. فیلمبرداری این سریال از اواخر آذر ۱۳۹۸ آغاز شده و هم اکنون مراحل تصویربرداری دومین فصل آن ادامه دارد. داوود میرباقری کارگردان این سریال، زمان پخش احتمالی این مجموعه 60 قسمتی را سال ۱۴۰۵ تخمین زده است.
مجموعه الف ویژه «سلمان فارسی» به دلیل دربرگرفتن زوایای مختلف از جمله نمایش چند دوره تاریخی-تمدنی و تعدد لوکیشن و بازیگر، بزرگترین پروژه سریالسازی تاریخ تلویزیون تا امروز به شمار میرود. داوود میرباقری سریال «سلمان فارسی» را جذابترین کار کارنامهاش عنوان کرده و در گفتوگویی در اینباره توضیح داد: مقطع تاریخی که سلمانفارسی در آن زندگی میکرد، بسیار پرحادثه و پرتنش بود. طبیعی است در آن مقطع حوادث سیاسی و اجتماعی متفاوتی هم رقم خورده بود. بنابراین وقتی میخواستم سریال سلمان فارسی را بسازم، حوادث سیاسی، اجتماعی و مختصات آن خیلی جذابتر از مقاطع تاریخی سریالهای امام علی(ع) و مختارنامه بود.
اخیرا حسین طاهری تهیه کننده مجموعه «سلمان فارسی» نیز جزئیاتی از روند ساخت این سریال را اعلام کرد و از پیوستن بازیگران شاخص جدید به این مجموعه تاریخی خبر داد.
شروع فیلمبرداری با 600 نفر از هنروران سینما و تئاتر
وی با بیان اینکه ساخت فصل ایران سریال «سلمان فارسی» اخیرا آغاز شده است و ما نخستین روز فیلمبرداری را باحدود 600 نفر از هنروران سینمایی و تئاتری از استانهای مختلف کشور در کاروانسرای مرمر آغاز کردیم اظهار کرد: امیدواریم طی کمتر از دوسال بتوانیم فصل ایران را که جدیترین فصل سریال است به پایان برسانیم. این فصل مهم در فضایی با معماری ویژه دوره ساسانی که خود نخستین مجموعه منحصر به فرد ساخت و سازهای دوره ایران باستان در کشور است، فیلمبرداری میشود. این بناها از بناهای ماندگار در شهرک غزالی خواهد بود.
ساخت بناهای دوره ساسانی در کمتر از پنج ماه
تهیه کننده سریال «سلمان فارسی» با بیان اینکه افتخار داریم اعلام کنیم که مراحل صفر تا صد ساخت این بناهای ارزشمند در ظرف کمتر از پنج ماه با دستان هنرمندان جوان عزیزمان انجام شده است، گفت: با توجه به سیاستهای ارزشمند سازمان، دکتر جبلی و مدیران سیما و با تشکر از مدیریت خوب شهرک غزالی، این ساخت و سازهای باشکوه دوره ساسانی در این شهرک از پنج هزار متر مربع، به 20 هزار متر مربع تا اوایل پاییز خواهد رسید و امیدواریم تا پایان فصل ایران ساخت حدود 85 هزار مترمربع لوکیشنهای دوره ساسانی را شاهد باشیم که شامل کاروانسرای مرمر، مجموعه مرکزی ماربین (آتشکده، دیوانخانه، سربازخانه و...) ، شهر جی، شهر تیسفون، مجموعه خانه بودخشتان، کاخ تیسفون و ... است.
طاهری همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر انتشار اخباری درباره تخریب برخی لوکیشنهای قدیمی در شهرک سینمایی برای ساخت لوکیشنهای سلمان فارسی عنوان کرد: مدیریت خوب شهرک غزالی براساس یک برنامه کامل و جامع مشغول بازسازی شهرک است و فقط محل برخی لوکیشنها جابهجا خواهد شد که مشغول انجام این کار هستند. ما بر اساس مجوز شهرک و میزان مساحتی که به ما اختصاص داده شده، بخش ایران را میسازیم.
تهیهکننده سریال «سلمان فارسی» با بیان اینکه از هیچ تجهیزات و مواد وارداتی در ساخت لوکیشنها استفاده نکردیم، درباره توجه به مستندات تاریخی در ساخت فضاهای تاریخی دوره ساسانی عنوان کرد: بیشترین توجه ما این است که اجزاء با مستندات ساخته شده و کوچکترین خطایی نداشته باشد. شما استحضار دارید که در فیلمسازی بخشی استنادی و بخشی ذوق و سلیقه طراح و کارگردان فیلم است.
طاهری ادامه داد: براساس گفتوگوهای اولیه که با خیلی از بازیگران درجه یک کشور انجام دادهایم، امیدواریم ظرف دو ماه آینده قراردادهایشان منعقد و وارد صحنه شوند.
حضور بیش از 40 بازیگر خارجی در فصل اول «سلمان فارسی»
تهیه کننده مجموعه «سلمان فارسی» همچنین با اشاره به حضور بازیگرانی از اقوام و قومیتهای مختلف در سریال گفت: بیش از ۴۰ بازیگر خارجی در فصل اول از مراکش، تونس، یونان و ارمنستان بازی کردند که البته تعداد بازیگران خارجی در فصل ایران کمتر است. در فصل حجاز شاهد حضور بازیگران بسیاری از جهان عرب، آسیا و اروپا خواهیم بود.
شروع پیش تولید و انتخاب لوکیشنها در فصل حجاز
طاهری با بیان اینکه فیلمبرداری فصل ایران سریال از ۱۹ مرداد به طور رسمیآغاز شده است اظهار کرد: برنامهریزی ما برای تولید فصل ایران حدود دوسال است که تلاش داریم به پایان برسد، همچنین امروز اعلام میکنیم که پیش تولید فصل حجاز هم شروع شده است و اکنون همکاران ما در بخش حجاز مشغول کار طراحی، بررسی و انتخاب لوکیشنها و ... هستند تا پیش تولید فصل حجاز را همزمان و با سرعت مناسبی آغاز کرده باشیم.
بیشتر بخوانید و ببینید:
ه خ