پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
5769
-
الف
+

ماشاالله وروایی، سرهنگی که بازیگر شد

به بهانه بازپخش مجموعه تلویزیونی «نون خ» با ماشاالله وروایی به گفت‌وگو نشستیم.

به بهانه بازپخش مجموعه تلویزیونی «نون خ» از آی‌فیلم فارسی، با ماشاالله وروایی بازیگر نقش «عمو کاووس» به گفت‌وگو نشستیم.

به گزارش آی‌فیلم، ماشاالله وروایی سرهنگ بازنشسته هوانیروز ارتش و از هنرمندان پیشکسوت استان کرمانشاه است. وروایی در سریال «نون خ» نقش عمو کاووس را بازی می کند؛ پیرمردی که حکم بزرگتر روستا را دارد و مورد احترام همه است. نقش او نیز همچون دیگر بازیگران استانی «نون خ» به مرور زمان بیشتر و پررنگ تر شد و در فصل سوم به اوج خود رسید. وروایی پرداخت درست و با مطالعه سعید آقاخانی به قوم کُرد را دلیل اصلی جذابیت این سریال بر می شمرد و تاکید می ‌کند که همه چیز در «نون خ» صادقانه بوده است. او اعتقاد دارد سریال «نون خ» فرصت مناسبی را فراهم آورده است تا بازیگران استان ‌های کردستان و کرمانشاه بخشی از توانایی‌هایشان را ارائه دهند.

این بازیگر پیشکسوت کرمانشاهی البته خاطرنشان می‌ کند که انتظار داشته خیلی زودتر از این ها دوربین ها به سمت غرب کشور بیایند و درباره مردم این خطه از کشور فیلم و سریال بسازند. وروایی از سعید آقاخانی به عنوان هنرمندی یاد می ‌کند که دین خود را به مردم کُرد ادا کرده است و تاکید می ‌کند که او برخلاف بسیاری از کارگردانان دیگر، نگاه از بالا به پایین به بازیگران شهرستانی ندارد. بازیگر سریال «نون خ» همچنین معتقد است استفاده آقاخانی از بازیگران شهرستانی، نوعی ریسک و اعتماد بوده که البته جواب خوبی هم دریافت کرده است.

شبکه آی فیلم این شب‌ها سریال «نون خ» به کارگردانی سعید آقاخانی را روی آنتن خود دارد. به همین بهانه، گفت‌وگویی داشته‌ایم با ماشاالله وروایی بازیگر نقش عمو کاووس در این اثر نمایشی جذاب و پر مخاطب. سعید آقاخانی، علی صادقی، حمیدرضا آذرنگ، پاشا جمالی، کاظم نوربخش، فریده سپاه منصور، سیروس میمنت، صهبا شرافتی، ندا قاسمی، نسرین مرادی، هدیه بازوند و سیدعلی صالحی دیگر بازیگران این سریال هستند.

این شب‌ها بازپخش سریال «نون خ» را از شبکه آی‌فیلم می‌بینید؟

 بله، دارم می‌بینم. آفرین بر آی‌فیلم که این سریال را پخش می‌ کند. البته «نون خ» از آن سریال‌هایی نیست که به این زودی‌ها فراموش شود. امیدوارم فصل چهارم این سریال هم ساخته شود.

واکنش مردم به سریال چگونه بوده است، چه در نمایش اولیه و چه در بازپخش از شبکه آی‌فیلم؟

خودمان هم سری اول سریال را با طمأنینه و احتیاط نگاه می کردیم. به هر حال «نون خ» به قومیت‌ها می پرداخت و این موضوع در کشور ما حساسیت زاست و گاهی باعث مشکل می ‌شود. «نون خ» برای اولین بار به کُردها می پرداخت، به عنوان قومیتی بزرگ در طول تاریخ که حرف‌هایی برای گفتن داشته است. نویسنده و کارگردان سریال «نون خ» پرداخت درست و با مطالعه به قوم کُرد داشتند. آقاخانی خودش کُرد بیجار است و می دانست که در مورد کُردها باید صادقانه صحبت کند. خدا را شکر، همه چیز در سریال درست پیش رفت. سعید عزیز (آقاخانی) در فصل اول «نون خ» نگاه ویژه‌ای به مسائل اقتصادی در کردستان و کرمانشاه داشت. تخمه آفتابگردان سنقر کرمانشاه در جهان معروف است و آقاخانی از همین موضوع، استفاده درست کرد. خوشبختانه مردم از سریال فوق العاده استقبال کردند، به خصوص در غرب کشور.

چه شد که بازیگر نقش کاووس در سریال شده‌اید؟

 سیروس میمنت که خودش اهل کرمانشاه است به اتفاق مصطفی تنابنده از بازیگران استان تست می گرفتند؛ از من هم دعوت کردند. از قبل مرا برای نقش کاووس انتخاب کرده بودند. رفتیم تهران و با آقای آقاخانی صحبت کردیم و در نهایت من شدم بازیگر نقش کاووس. خوشبختانه از آنجا که آقاخانی دست بچه‌‌ها را برای نقش‌آفرینی باز گذاشته بود بازیگران استانی توانستند خودشان و توانایی‌هایشان را به خوبی نشان دهند. کاووس هم از آن شخصیت‌هایی بود که به دل مردم نشست.

نفش کاووس چقدر برای خودتان جذابیت داشت؟

من در صداوسیمای مرکز کرمانشاه همکاری دارم. برنامه‌ای بود که شکل شب نشینی داشت و با پیران و بزرگان می نشستیم و صحبت می کردیم. من برای ایفای نقش کاووس از این بزرگان الگوبرداری کردم.

اتفاقاً کاووس هم از آن شخصیت‌هایی است که به مرور نقشش پررنگ‌‌تر می‌ شود و در فصل سوم به اوج خودش می رسد.

 تا جایی که به من به عنوان بازیگر نقش مربوط می‌ شود با تمام وجود در قالب کاراکتر کاووس فرو رفته بودم. حتی روی ادای درست واژه‌ها هم کار می کردم. ضمناً سعی کردم همه تکیه کلام، واکنش‌‌ها و رفتار کاووس در قبال دیگران درست و حساب شده باشد. از سوی دیگر، تلاش کردم تا چهره‌ای واقعی و صادقانه را از روابط میان کُردها نشان دهم. مثلاً در سکانسی می ‌بینیم که وقتی به دنبال کاووس می آیند همه اهالی روستا از کودک تا بزرگسال خودشان را کاووس معرفی می‌ کنند. کاووس یک شخصیت دوست داشتنی بود، به واسطه پایمردی و بزرگی‌ای که در درونش قرار دارد.

شما که البته جزء پیشکسوتان عرصه هنر کرمانشاه هستید؛ اما سریال «نون خ» چقدر فرصت بود برای بازیگران جوان استانی تا بتوانند بخشی از توانایی‌هایشان را در کار نمایش عرضه کنند؟

ما زودتر از این‌ها انتظار داشتیم که دوربین‌‌ها به سمت غرب کشور بیایند. ما ۸ سال جنگ را از نزدیک دیده‌ایم. پالایشگاه کرمانشاه هفته‌ای دو سه بار بمباران می ‌شد اما مردم پایداری داشتند. همه مردم ایران به کرمانشاه می آمدند تا از کشور دفاع کنند. حرف برای گفتن در کرمانشاه زیاد است، مخصوصا از دوران دفاع مقدس. جنگ در آثار نمایشی صحنه‌ای و تلویزیونی کرمانشاه بازتاب زیادی دارد. در سطح کشوری هم باید به این مسائل پرداخته شود و پتانسیل زیادی نیز وجود دارد. از سوی دیگر، غرب کشور دارای فرهنگ، تاریخ و ادبیات غنی و پرباری است. در فیلم‌ها و سریال‌ها باید بیشتر به مردم این قسمت از کشور پرداخته شود و حتی فرصت برای هنرمندان جوان آن فراهم باشد تا بتوانند به فعالیت در این عرصه بپردازند. سریال «نون خ» کمک کرد تا کار تعدادی از جوانان هنرمند منطقه دیده شود.

به نظرتان سریال «نون خ» از چه شاخصه‌هایی برخوردار بود که تا این حد مورد استقبال مردم قرار گرفت؟

جذابیت اصلی «نون خ» به پرداخت درستش به قومیت‌ها باز می گردد. میهمان نوازی، ناموس داری و پهلوانی سه خصلت بارز کُردهاست. بخشی از این فرهنگ غنی در «نون خ» بازتاب داده شده بود. حتی در فصول دوم و سوم سریال بیشتر هم به این خصوصیات پرداخته شده بود. سعید آقاخانی آن چنان که باید و شاید دین خودش را به مردم ادا نمود و امیدوارم این رویه در فصل چهارم سریال هم ادامه داشته باشد.

همکاری با سعید آقاخانی چگونه تجربه‌ای بود؟

فوق العاده خوب؛ آقاخانی انسانی درست و با شخصیتی است و از فرهنگ بالایی برخوردار است. من با خیلی‌ها کار کرده‌ام. اکثراً به شهرستانی‌ها نگاه از بالا به پایین دارند؛ اما آقا سعید (آقاخانی) اصلا چنین نگاهی نداشت. او با بازیگرانش رفیق بود، با وجودی که سر کار بسیار جدیت داشت. کار کردن با آقاخانی فوق العاده لذت بخش بود و واقعاً می ‌شود از او خیلی چیزها را آموخت.

به نظرتان استفاده آقاخانی از بازیگران محلی چقدر مهم و با ارزش بوده است، با وجودی که می‌ توانست در تهران بازیگر انتخاب کند؟

ریسک خیلی خوبی بود؛ هنرمندان غرب کشور به نوعی یتیم مانده‌اند. الان همه دنبال ستاره سازی هستند. بازیگران استانی توانایی‌های زیادی دارند. کاظم نوربخش بازیگر نقش «سلمان» سال‌ها کار تئاتر می کرد و فقط یکی دو بار در تلویزیون سنندج دیده شده بود. آقاخانی توانست او را معرفی کند. خیلی از بازیگران حرفه‌ای دوست داشتند که جای نوربخش نقش سلمان را بازی می کردند. ببینید نوربخش چقدر محبوب شده و طرفدار دارد. بسیاری از دیگر بازیگران کُرد هم همین قابلیت را دارند، به شرطی که به آنها فرصت داده شود. آقاخانی ریسک و اعتماد کرد به بچه‌های شهرستانی و فکر می ‌کنم جواب اعتمادش را هم به خوبی گرفت. در فصل سوم، بازیگران توانا و باتجربه‌ای مثل حمیدرضا آذرنگ و میرطاهر مظلومی نبودند اما استقبال مردم از سریال همچنان ادامه داشت. «نون خ» یکی از پربیننده‌ترین سریال‌های تلویزیون است.

خاطره جالبی از بازی در سریال «نون خ» دارید؟

 تمام سریال خاطره است اما در فصل سوم در سرمای منفی ۵ درجه و برف ۳۰ سانتیمتری در معدن بودیم. روزی چند تانکر بزرگ آب می ‌آوردند و از طریق لوله‌هایی که در سقف معدن وجود داشت روی سر ما می ریختند. واقعاً در شرایط سختی کار می کردیم. تازه متوجه شدیم که معدنکاران با چه سختی و مشقتی کار می کنند.

شبکه آی‌فیلم را تماشا می کنید؟

 بله، شبکه محبوبم است. سریال‌های آی‌فیلم را تماشا می‌ کنم.

این روزها مشغول چه کاری هستید؟

 من بازنشسته هوانیروز هستم. این روزها با دوستانم مشغولم و روزگار را با آنان می ‌گذرانم. مطالعه می ‌کنم. با رادیو و تلویزیون کرمانشاه هم همکاری دارم. برای یک سریال استانی هم پیشنهاد دارم که در حال گفت و گو هستیم.

به قلم زهرا صلواتی برای وب‌سایت آی‌فیلم

بیشتر بخوانید:

جدول پخش شبکه آی‌فیلم

دانلود و مشاهده سریال نون خ ۱

ا.ا/ ا.ز

نظر شما
ارسال نظر