بیست و هشتم صفر رحلت پیامبر اکرم(ص) و شهادت امام حسن(ع) است.
به گزارش آیفیلم، 28 ماه صفر یادآور جانسوزترین لحظات مسلمانان است، روزی که رسول اکرم (ص) با عروجشان داغی جانکاه را بر قلب مسلمین نهادند و پس از سالها شهادت تابناکترین نور امامت امام حسن مجتبی (ع) این روز را محزونتر کرد.
پیامبر اسلام در یازدهمین سال هجرت و در آخرین سفر حج در مکه و غدیرخم، پیش از آنکه بیماری به ایشان مستولی شود در جمع اصحاب خود به سخنرانی پرداخت و آنچه شرط بلاغ و اتمام حجت بود با یاران و مسلمانان کرد.
از «ابن ماجه» چنین نقل شده است که مسلمانان در تعیین محل قبر پیامبر(ص) اختلاف نظر پیدا کردند، برخی گفتند که در مسجد دفن شود و گروهی نیز بر این باور بودند که او با اصحابش دفن شده و ابوبکر نیز میگفت که از پیامبر شنیدم که هر پیامبری، هر جا که از دنیا رفت، در همان جا دفن میشود، از اینرو پیامبر(ص) در یکی از اتاق های منزلش، در شهر مدینه که در همان مکان از دنیا رفتند، به خاک سپرده شدند. در حال حاضر مرقد شریف رسول خدا (ص) چسبیده به مسجد النبی و جزو آن مسجد است.
اما بعد؛ شهادت امام حسن مجتبی (ع)
پس از سالهای رنج و عذاب از فراق مادر و دوری پدر، پرچم اسلام در دستان امام حسن مجتبی (ع) جای داشت، امامی رئوف و سخاوتمند، که کرامتشان زبانزد خاص و عام بوده و هست. پس از پذیرش صلح بین حکومت اموی و امام حسن (ع)، ذات پلید دشمنان اسلام روز به روز آشکارتر شد و امویان از هر راهی سعی داشتند با نزدیک شدن به حضرت (ع) ایشان را به شهادت برساندند، کاری که تنها از دست سربازان حکومتی برنیامد و امام حسن مجتبی (ع)، غریبانه و به دست همسرشان "جعده" به شهادت رسیدند.
عده حضرت را در روز ۲۸ صفر در سالهای ۴۹ ، ۵۰ و یا ۵۱ هجری قمری با ریختن زهر در آب آشامیدنی مسموم کرد و طولی نکشید بر اثر آن، امام حسن (ع) به شهادت رسید و در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد.
بیشتر بخوانید:
اختصاصی: با کارگردان سریال «تنهاترین سردار»
م ن/ه خ