فریدون جیرانی از سریال «تعبیر وارونه یک رویا» در برابر نقدهایی که به این سریال شد، دفاع کرد.
به گزارش آیفیلم، مجموعه تلویزیونی «تعبیر وارونه یک رویا» به کارگردانی فریدون جیرانی، از جمله آثار سریالی این کارگردان بهنام است که از سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ماه روی آنتن شبکه آیفیلم فارسی رفته است.
فریدون جیرانی در گفتوگویی تفصیلی با ایسنا که در محل کارش انجام شد، مخاطب را در جریان ناگفتههایی از ساخت سریال «تعبیر وارونه یک رویا» قرار داد و جیرانی مطالبی را دربارهی میزان بودجه این سریال، انتخاب بازیگران به لحاظ حساسیتهای سیاسی، واقعی بودن داستان «تعبیر وارونه یک رویا» و ... بیان کرد.
کارگردان «تعبیر وارونه یک رویا» خاطرنشان کرد: تقریبا فروردین ماه سال 92 بود که پیشنهاد ساخت یک مینی سریالی را با عنوان «خانه امن» به تلویزیون دادم که قرار بود داستان ربودن یک دانشمند هستهای را روایت کند که در آن جوانی بود که فداکاری میکرد تا با کمک ماموران اطلاعاتی مانع از خروج این دانشمند هستهای از کشور شود. این سریال خیلی سریع کد تولید گرفت و آماده ساخت شد و تهیهکننده کار هم آقای مروی انتخاب شد که قرار بود کار را شروع کنیم که پشت نوبت انتظار ماندیم که این اتفاق نیفتاد و در سال 92 هیچ خبری از این سریال نشد اما اواسط سال 93 بود که به ما اعلام شد که همین سریال را با نام دیگری بسازیم، بنابراین مذاکراتی انجام شد و تهیه کننده کار تغییر پیدا کرد و در نهایت آقای سید کمال طباطبایی به عنوان تهیه کننده انتخاب شد و قرار شد سریالی با عنوان «تعبیر وارونه یک رویا» را بسازیم.
او ادامه داد: در نگارش اولیه سریال «تعبیر وارونه یک رویا»، آقای بابازاده که از دوستانم است ما را در این کار کمک کرد و ما بر اساس تحقیقات وی کار را نوشته بودیم که ایشان آقای مرتضی اصفهانی را به ما معرفی کرد و ما طرح مینی سریال «خانه امن» را به مرتضی اصفهانی دادیم که بخواند و پیشنهادات خودش ارائه بدهد. بر اساس پیشنهادات او که بر اساس یک مورد واقعی بود، به اسم جابه جایی قرار بود در داستان یک مامور اطلاعاتی را گریم کنیم و به جای یک آدم دیگر بگذاریم. در واقع ما به تدریج همان طرح «خانه امن» را تکمیلتر کردیم و تلویزیون هم به ما اعلام کرد که پیش تولید را شروع کنیم و او هم به تدریج به ما پول میدهد تا در نهایت اردیبهشت سال 93 بود که ما قرارداد تهیهکنندگی را با آقای طباطبایی بستیم و به توافق رسیدیم و شروع به نگارش فیلمنامه «تعبیر وارنه یک رویا» کردیم.
جیرانی همچنین درباره نام سریال «تعبیر وارونه یک رویا» اعلام کرد که نام سریال توسط رحمان سیفی آزاد - مدیر گروه فیلم و سریال شبکه یک - انتخاب شده است و اینکه سیفیآزاد پیشنهاد داده که ادامه سریال «مرگ تدریجی یک رویا» را بسازند و در نهایت نام «تعبیر وارونه یک رویا» انتخاب شد.
این کارگردان سپس در پاسخ به اینکه چند درصد از داستان سریال «تعبیر وارونه یک رویا» واقعی است و آیا با توجه به حساس بودن موضوع به شما در بخشهایی اجازه ورود داده نشد، اظهار کرد: آقای اصفهانی که ابتدا به عنوان مشاور با ما همراه شد و کم کم یکی از سناریستهای اثرمان شد، موردهای واقعی زیادی در ذهنش بود. موضوع جابهجایی و ترور ساختگی، از جمله کیسهای واقعی بودند که سالهای پیشتر اتفاق افتاده بود که ما خودمان شخصا وارد پروندهاش نشدیم، بلکه آقای اصفهانی که مشاورمان بود از آن کیس مطلع بود و براساس آن کیس یک طراحی کرد؛ البته بخشی از طراحی را هم من اضافه کردم که در واقع جابهجایی را از حالت مامور اطلاعاتی به یک بازیگر تئاتر و سپس به داماد قهرمان داستان تبدیل کردم. ترور ساختگی هم که موساد شرایطی ایجاد میکند تا یک نفر را ترور کند و در ادامه معلوم میشود که این ترور ساختگی بوده و آن آدم جاسوس آنها بوده هم واقعی بود.
جیرانی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه به عنوان کارگردانی که پیش از این هم تجربه ساخت سریال جاسوسی را داشتید، چقدر معتقدید به اینکه به داستانهایی با این مضمون باید سریع پرداخته شود که تاریخ مصرفشان نگذرد؟ توضیح داد: من فکر میکنم موضوعات جاسوسی کهنهشدنی نیستند، چراکه توطئه موساد علیه کشورمان توطئه تمامنشدنی است. حتی اخیرا در اخبار تلویزیون صحبت از این بود که خود موساد هم اعتراف کرده که چه کارهایی علیه کشورمان انجام داده است، به هر حال اسرائیل دشمن ماست و موساد هم علیه ما فعالیت میکند و ما هم مقابله میکنیم و در این مقابله ما همیشه پیروزیم. بنابراین موضوعات جاسوسی کهنه نمیشوند.
ا.ا / ص.گ