پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
4504
-
الف
+

چگونه امیر آقایی در نوار زرد پلیس شد؟

مجموعه تلویزیونی «نوار زرد» با بازی امیر آقایی این روزها از آی‌فیلم فارسی در حال پخش است.

مصاحبه با پوریا آذربایجانی کارگردان سریال «نوار زرد»، که این روزها از آی‌فیلم فارسی پخش می‌شود، را در این گزارش بخوانید.

به گزارش آی‌فیلم به نقل از فارس، به طور معمول زمانی که حرفی از سریال های پلیسی می‌شود اغلب مخاطبان تعدادی محدود از سریال های پلیسی را به خاطر دارند چراکه تولید و موفقیت یک اثر پلیسی آنهم در مدیوم تلویزیون با مشکلاتی روبرو است که شاید هر کارگردانی تن به آن ندهد. این روزها سریال «نوار زرد» از شبکه آی‌فیلم پخش می‌شود که کارگردانی آن را پوریا آذربایجانی بر عهده دارد. کارگردانی که برای اولین بار با این سریال پا به تلویزیون گذاشته و اتفاقاً هم خوش درخشیده است. با آذربایجانی درباره تولید سریال «نوار زرد» به گفت‌وگو نشستیم.

شما تا به حال نه تجربه سریال داشتید و نه اینکه در ژانر پلیسی اثری را ساخته بودید. چطور شد که از فیلمسازی به سمت سریال سازی آمدید؟

به هر حال دوست داشتم تا تجربه سریال سازی را هم داشته باشم به این خاطر که در سریال سازی شما با مخاطب عجیبی روبرو می شوید که در سینما این تعداد مخاطبان کمتر هستند. محمدرضا شفیعی، تهیه کننده، متن «نوار زرد» را به صورت کامل به من داد تا مطالعه کنم. متن دوست داشتنی بود و از قبل هم دوست داشتم با شفیعی کار کنم و نتیجه این شد که همکاری ما با هم شکل گرفت. یعنی از قبل برنامه ریزی خاصی نداشتیم و صرفا علاقه‌ای بود که تبدیل به یک اتفاق شد. همچنین زمانی که کارگردانی را پذیرفتم، در صحبت‌هایم با نویسنده بخش‌هایی از متن تغییر کرد.

کارگردانی سریال پلیسی برایتان دشوار نبود؟

می تواند سخت باشد. به هر حال ساخت سریال‌های پلیسی و یا سریال‌هایی به این سبک که سفارش ارگانی باشد سختی‌هایی را نیز به همراه دارد که شما باید یک جاهایی حواستان به سازمان سفارش دهنده باشد،‌ اما خدا را شکر تهیه کننده بین ما و سازمان تعاملی به وجود آورد که این سختی‌ها برطرف شد.

وقتی «نوار زرد» به شما پیشنهاد شد بیشتر چه گزینه‌ای برایتان اهمیت داشت؟

دو ماجرا بود؛ یکی متن خوب که این متن خوب می توانست در هر ژانری باشد و باید بگویم به صرف اینکه سریال پلیسی است من کارگردانی آن را قبول نکردم! وقتی متن را خواندم به این نتیجه رسیدم که متنی است که می تواند مخاطب را جذب کند و من هم می توانم فضای موجود را درآورم. از طرفی هم دوست داشتم زمانیکه می خواهم در تلویزیون کار کنم با شفیعی که تهیه کننده خوبی است کار کنم. ضمن اینکه چالشی برای خودم هم بود که ببینم در قصه های پلیسی چند چند هستم.

با توجه به اینکه سریال سفارشی است، شما در ساخت دچار محدودیت نشدید؟

نیروی انتظامی و یا هر جای دیگری که کاری را سفارش داده باشند، نظر می‌دهند اما همانطور که گفتم جذابیت این سریال در برقراری تعامل بین سازندگان و نیروی انتظامی بود. بعد از اینکه با یکدیگر صحبت کردیم هر دو در سکانس و پلان‌ها به یک جمع بندی رسیدیم. برخی سکانس‌ها با نظر نیروی انتظامی تصویربرداری شده‌اند، بعضی را ممکن است من به شخصه دوست نداشته باشم، اما با تمامی این تفاسیر معتقدم «نوار زرد» در دید مخاطب خیلی سفارشی به نظر نمی‌آید. از طرفی اینطور هم نمی توان گفت که بیشتر بر اساس سلیقه من ساخته شده و اگر هم قرار بود تبلیغی برای نیروی انتظامی شود، در زیر متن‌ها اتفاق افتاد تا لایه های رویی.

آنچه که از قبل در ذهن داشتید با آنچه که الان از تلویزیون پخش می‌شود همخوانی دارد و از این نتیجه راضی هستید؟

قطعا مورد رضایتم هست، اما همیشه آنچه در ذهن کارگردان وجود دارد با آنچه که ساخته می‌شود قطعاً فرق دارد. اتفاق‌های بسیاری حین تولید می افتد. سفارش دهنده و نبود امکانات از این دسته هستند اما در مجموع از نتیجه کار راضی هستم.

در پروسه تولید مشکلی نداشتید؟

در تولید همیشه مشکل بوجود می آید و این اولین و آخرین بار هم نیست. یعنی در ساخت هر اثر سینمای و سریال مشکلاتی وجود دارد که معمولا خیلی از آنها ناشی از تصور قبل از تولید است که فکر می کنید اتفاقی باید به شکلی که در ذهنتان است رقم بخورد، اما به دلیل مشکلاتی که حین تولید بوجود می‌آید این اتفاق طور دیگری رقم می‌خورد. ما هم خالی از مشکل نبودیم اما معتقدم جذابیت کار کردن در همین است که بتوانید این مشکلات را حل کرده و از آنها بگذرید. اما چیزی نبوده که باعث شود من کلا دلم نخواهد ادامه دهم و کار کنم و الان که پخش می شود دوستش نداشته باشم و به عنوان اولین تجربه سریال سازی راضی هستم.

قصه نوار زرد چقدر برای خودتان جذابیت داشت؟

جذابیت هر چیزی در مدیا محصول یک عامل نیست. یعنی من نمی توانم بگویم کارگردانی عجیبی کردم و یا متنی عجیب و غریب داشتیم و یا اینکه امیر آقایی خیلی جذاب است. مجموعه همه اینها در کنار هم نتیجه نسبتا خوبی داده است. به هر حال در متن جذابیت وجود داشته است و من هم سعی کردم در اجرا خیلی تلویزیونی ماجرا برگزار نشود و مثل استانداردهای تلویزیون نباشد که هزار جور پلان می گیرند که تدوینگر بتواند فقط با چهار زاویه دوربین ریتمی ایجاد کند و مخاطب اصلا متوجه نشود که به چه دلیل باید یکسری پلان های اضافی ببیند! از این قبیل پلان ها در تلویزیون و ساخت سریال ها خیلی دیده می شود. علاوه بر این تمامی بازیگرها به خوبی کار خود را انجام داده‌اند.

انتخاب امیر آقایی پیشنهاد خودتان بود؟

از همان ابتدا دوست داشتم پلیسی که می خواهد در «نوار زرد» بازی کند، کمتر در این مدت در تلویزیون دیده شده باشد و دوست نداشتم به سمت بازیگرانی بروم که در اغلب شبکه‌های تلویزیونی هستند. در عین حال همان زمان به دنبال فردی بودیم که در بازی‌های پیشین خود ویژگی‌هایی مثل جذابیت، داشتن صورتی قوی، بازی خوب و حسی را داشته باشد. همه اینها انتخاب‌هایم را محدود و محدودتر می کرد. یکی از گزینه‌هایی که به او فکر می کردم امیر آقایی بود اما نمی دانستم مشغول کار دیگری هست یا نه. امیر آقایی مدت زیادی بود که در تلویزیون حضور نداشت. او بازیگر خوب و جذابی است. با او صحبت کردم و بعد از مطالعه فیلمنامه او هم از متن خوشش آمد و از قبل هم با هم آشنایی داشتیم. همین شد که آقایی کاراکتر اصلی «نوار زرد» را پذیرفت. از این انتخاب راضی بودم و همکاری بسیار جذابی بود.

در برخی نقدها درباره بازی امیر آقایی در این سریال حرف‌هایی زده بودند و به این اشاره کردند که بازی او تصنعی است.

من هم خواندم، اما این نقد خیلی درست نیست. وقتی شما منحنی سینوسی را برای بازی او در این سریال در نظر می گیرید که بخشی از آن رفتار او در اداره و پرونده‌هایش است و بخشی دیگر رفتارش با پدرش و بخشی دیگر رفتارش با عشقش است، آنقدر منحنی درستی در آن رعایت شده و حس و حال‌ها به درستی در هم آمیخته شده که فکر می کنم مهندسی در آن وجود ندارد و بیشتر ماجرای حسی درستی اتفاق افتاده است و هر فردی هم می تواند نظری داشته باشد. مثل این است که من از بازی یک بازیگر خوشم نیاید و هیئت داوران دقیقا به او سیمرغ دهند. به هر حال در نظرها تفاوت وجود دارد. قطعا افرادی هم هستند که شاید کلیت سریال و یا بازی آقایی را دوست ندارند، اما ما بیشتر بازخوردهای مثبت از مردم دریافت کردیم.

قصه هایی که در این سریال دیده می‌شوند، همگی بر اساس واقعیت هستند؟

بیشتر آنها برگرفته از پرونده‌های واقعی هستند که کریم لک زاده (نویسنده) بر اساس تحقیق‌هایی که در این مدت انجام داده آنها را به نگارش درآورده است. اما ممکن است در جزئیات تغییراتی داشته باشند.

شایان ذکر است، سریال «نوار زرد» به ‌کارگردانی پوریا آذربایجانی، تهیه کنندگی محمدرضا شفیعی و نویسندگی کریم لک‌زاده هر روز ساعت ۱۷ روی آنتن آی‌فیلم فارسی می‌رود و تکرار آن در ساعت ۱ بامداد و ۹ صبح روز بعد پخش می‌شود.

بیشتر بخوانید:

نگاهی به سریال «نوار زرد»

مشاهده و دانلود سریال «نوار زرد»

با سرگرد کاوه کیهان در سریال «نوار زرد» آشنا شوید

ا.ا/ ا.ز

نظر شما
ارسال نظر