در این گزارش به شخصیتهای منفی اشاره کردیم که نقششان ماندگار شده است.
به گزارش آیفیلم به نقل از جام جم، از قدیمالایام تا الان در قریب به اتفاق فیلمها، داستانها و سریالها این قهرمانها و ضدقهرمانها هستند که قصهها را پیش میبرند؛ اصلا شکست و پیروزی آنهاست که اشکتان را درمیآورد و گاهی خنده را روی لبهایتان مینشاند.
خلاصه آنکه به قول معروف درگیری خیر و شر و گاهی شخصیتهای خاکستری یا سیاه و سفیدهاست که باعث میشود ماجراها به شکل جذابی ادامه پیدا کنند و شما را برای دقایقی با خود همراه سازند.
در این بین در کنار قهرمانهای خوب قصه، بدمنها یا همان شخصیتهای منفی ماجرا، گاهی آن قدر خوب از پس نقششان برمیآیند که بعضی وقتها دلتان میخواهد جریان به نفع آنها پیش برود یا آن قدر درگیر حس تنفر از آنها میشوید که با خودتان میگویید امان از دست این منفورهای محبوب.
به همین دلیل باوجود تعداد زیاد چنین شخصیتهایی، سراغ برخی از این چهرهها رفتیم، کسانی که نقشهایی را بازی کردهاند که در عین منفی بودن به شکلی توانایی بازیگریشان را به رخ کشیدهاند و امروز شما هم خیلی از آنها را میشناسید
ناتاشا در سریال «خواب و بیدار»
بازیگر: رویا نونهالی
جذابیت: تصویر زن خلافکار آن هم در این ابعاد را پیش از او چندان در تلویزیون به خاطر نداریم. همین کافی است که ناتاشا با آن پوششی که برای آن زمان کمی متفاوت به نظر میرسید و همچنین با جسارتی که در اجرای حرکات رزمی و ... داشت در ذهن مخاطبان بماند.
او دقیق بود و نقشههایش ردخور نداشت، همین ویژگیها این شخصیت را در متن به یک منفی جذاب بدل میکرد و در اجرا هم با انتخاب بجای نونهالی باورپذیر از آب درآمده بود.
آرش در سریال «کیمیا»
بازیگر: پوریا پورسرخ
جذابیت: مثلا نقش منفی بود. چرا مثلا؟ مخاطب برخلاف دیگر بدمنها چندان از این شخصیت متنفر نمیشد، او را قربانی میدید و اتفاقا مقابل شخصیتهای مثبت قصه که مدام در حال تخطئه شخصیت او بودند، گارد میگرفت.
این تضادی که در شخصیت آرش وجود داشت و برخورد جالب مخاطبان با آن، این شخصیت را به یکی از آن خاکستریهای جذاب بدل کرده است. او که همیشه هدف برایش وسیله را توجیه میکرد چه در زندگی خانوادگی و چه در مسائل کاری و سیاسی همیشه منافع خود را ارجح میدانست و به سیاق پدرش با مسائل برخورد میکرد.
ناصر در سریال «خط قرمز»
بازیگر: شهرام حقیقتدوست
جذابیت: رفیق ناباب بودن، اعتیاد داشتن، دروغگویی و دزدی همه ویژگیهای منفی است که میتواند از یک شخص، بدمن تمام عیار بسازد. نقش ناصر در سریال خط قرمز واجد تمام این ویژگیها بود، اما در عین بد بودن پیوستگی با مخاطب ایجاد میکرد که ناشی از گذشته تلخ او بود.
در واقع ناصر، قربانی شرایط خانوادگی و تنهایی محضی بود که با آن دست و پنجه نرم میکرد و به همین دلیل بسیاری از بینندهها برای او که مسبب بسیاری از بدبختیها در زندگی شخصیتهای سریال بود، دل میسوزاندند.
پیمان در سریال «تب سرد»
بازیگر: کامبیز دیرباز
جذابیت: پیمان، بچه دزد و معتاد بود. از آن خلافکارهای لمپن که به خاطر طبقه اجتماعی که آن را نمایندگی میکرد، بیان خاصی هم داشت. همین بیان و به کار بردن تکیهکلامهایی مثل بچهپاستوریزه و... باعث شد، پیمان در ذهن بسیاری بماند. این نقش دیرباز را بیش از پیش، به عرصه تصویر معرفی کرد و تا مدتها با نقش منفی در ذهن مخاطبان جا انداخت.
فرخ در سریال «پس از باران»
بازیگر: رحیم نوروزی
جذابیت: زخمخورده بود، زخمهایش روی هم تلنبار شد و او را به بمب عقدهای تبدیل کرد که هر آن امکان انفجارش بود. در نهایت هم بار کینههایی او بر سر خانوادهاش آوار میشود. فرخ، یک بدمن واقعی بود که پلهپله از معصومیت وجودش، فاصله گرفت و با سرعت به منتهای بدی رسید. او بهویژه در سالهای جوانی شخصیت منفی جذابتری بود و به واقعیت نزدیکی بیشتری داشت.
اصغر کُپک در سریال «خواب و بیدار»
بازیگر: مهدی فخیمزاده
جذابیت: لحن و چهره اصغر کپک جزو ماندگارترین نقشهایی است که در گروه ضدقهرمانها قرار میگیرد. فخیمزاده در خواب و بیدار علاوه بر لحن و حس ویژهای که دارد، با چهرهاش به اصغر، جان بخشید و او را به یکی از منفورهای محبوب تبدیل کرد.
ابن زیاد در سریال «مختارنامه»
بازیگر: فرهاد اصلانی
جذابیت: ابن زیاد از آن شخصیتهایی است که خباثت را به حد اعلا دارد. این شخصیت تاریخی که از هر نظر یک ضدقهرمان تمام عیار است، در نهایت مکر و پلشتی اش به خود او بازمیگردد و به بدترین شکل کشته میشود.
بازی در چنین نقشی با وجود تمام نفرتی که میتواند در دل مخاطب ایجاد کند، برای هر بازیگری فرصت ارزندهای است.
فرصتی برای دیده شدن و به رخ کشیدن تواناییهایش در ایفای نقش منفی که اغلب برای هنرپیشه جای کار بیشتری دارد.
این شخصیت از قدرت و بیرحمی به ذلت و بیماری میرسد و به همین خاطر بازی در این خط پرنوسان برای اصلانی فرصت بود و او این نقش را با توانایی تمام به تصویر کشید. پیش از او هم داریوش فرهنگ در «معصومیت از دست رفته» این نقش را به خوبی ایفا کرده بود.
قطام در سریال «امام علی (ع)»
بازیگر: ویشکا آسایش
جذابیت: به آثار میرباقری از رعنا تا معصومیت از دست رفته و مختارنامه که نگاه میکنیم، میبینیم زن در آثار او جایگاه ویژهای دارد. یکی از نخستین شخصیتهای منفور، اما ماندگاری که او خلق کرده، قطام است.
این شخصیت که در سریال امام علی (ع) نقش پررنگ و متفاوتی داشت، زنی کینهتوز و خودرای بود که دستور قتل امام را صادر کرد. این سریال ویشکا آسایش را به دنیای تصویر معرفی کرد تا جایی که همچنان او برای بسیاری با همین نقش و نام شناخته میشود.
ه خ / ص گ