به گزارش آیفیلم به نقل از خبرگزاری مهر، بعد از پایان جشنواره فیلم فجر سال گذشته شاید سینما میرزا کوچک رشت این حجم از جمعیت و شور و نشاط را به خود ندیده باشد. عصر پنجشنبه ۳۱ مرداد ماه سال ۹۸ به رغم گرمای طاقت فرسای آخرین روز دومین ماه از فصل تابستان این سینما شاهد حضور کودکان و نوجوانان گیلانی به همراه پدران و مادران خود برای تماشای فیلمهای سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان بود.
شور و نشاطی که هر بیننده را نیز به وجد می آورد و گاهی افراد میانسال را به دوره خوش کودکی و نوجوانی خود می برد. امسال به همت معاونت هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ ارشاد اسلامی گیلان همزمان با آغاز سی و دومین جشنواره فیلمهای کودک و نوجوان در استان اصفهان، گیلان و سینما میرزا کوچک شهر رشت نیز میزبان اکران ۱۰ فیلم این جشنواره است.
جشنوارهای که امسال نسبت به سالهای گذشته یک تفاوت عمده دارد و آن نیز استفاده از دانش آموزان به عنوان داوران بخشی از این جشنواره است که در سالنهای سینمایی حاضر و با بازبینی فیلمها رأی و نظر خود را ثبت کرده و توسط مسئولان امر به دبیرخانه جشنواره اصلی در اصفهان ارسال می کنند تا در نتیجه نهایی اثرگذار باشد.
بردیا احمدی یکی از نوجوانان رشتی است که امروز با آغاز اکران فیلمهای این جشنواره به همراه جمعی از دوستان خود با تهیه بلیت دو فیلمی که امروز اکران شدند خود را به سینما میرزا کوچک رشت رسانده و در این باره به خبرنگار مهر گفت: خوشحالم که بالاخره مسئولان شرایط را برای اکران و دیدن فیلمهای جشنواره کودک و نوجوان برای ما فراهم کردند.
وی با بیان اینکه متاسفانه این سالها فیلمهایی که موضوع آن کودک و نوجوان باشد در ایران کم ساخته می شود، گفت: من به عنوان یک نوجوان گیلانی و ایرانی دوست دارم قهرمانان و اسطورهای خود در حوزههای مختلف در قالب فیلم همانند مرد عنکبوتی، بتمن و یا سایر کارکترهای خارجی ببینم.
بردیا در ادامه با اشاره به اینکه از مسئولان می خواهیم که به فیلمهای حوزه کودک و نوجوان توجه بیشتری نشان دهند، افزود: ساخت فیلم با موضوع کودک و نوجوان به شناخت بیشتر ما از کشور و آداب و رسوم و فرهنگ ما کمک می کند.
در این باره معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اکران همزمان فیلمهای سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان در رشت، اظهار کرد: متاسفانه فیلمسازان به تولید فیلم با موضوع کودک و نوجوان توجه کمتری در سالهای اخیر کردهاند.
سید امیر مصباح با بیان اینکه این موضوع سبب گرایش کودکان و نوجوانان ایرانی به تماشای آثار و فیلمهای خارجی شده است، گفت: این گرایش تغییر در حوزه فرهنگی، باورهای دینی و مذهبی کودکان و نوجوانان ایرانی را به دنبال داشته است.
وی تأکید کرد: باید زمینه لازم برای حضور فعالتر فیلمسازان به منظور تولید آثار فاخر با موضوع کودک و نوجوان در کشور فراهم شود که البته برگزاری این جشنواره می توانند زمینه ساز ترغیب علاقهمندان به فیلم سازی در حوزه کودک و نوجوان شود.
معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان با تاکید بر اینکه برای رسیدن به این جایگاه نیازمند فیلم نامههایی با محتوای مناسب فرهنگی، مذهبی و برگرفته از آداب و رسوم و گذشته غنی ایرانی هستیم، تصریح کرد: ساخت آثار فاخر در حوزه کودک و نوجوان با موضوعات مناسب زمینه ساز نهادینه کردن فرهنگ ایرانی و اسلامی شده و از بروز آسیبها و ناهنجاریهای اجتماعی در حوزه کودکان و نوجوانان پیشگیری می کند.
وی همچنین در ادامه به نبود ادبیات نمایشی مختص کودکان و نوجوانان نیز اشاره و آن را یکی از مشکلات این حوزه دانست و گفت: متولیان امر باید در این زمینه برنامه مناسبی داشته باشند.
مصباح با اشاره به اکران ۱۰ فیلم سی و دومین جشنواره بین المللی کودک و نوجوان در رشت، افزود: از این تعداد هشت فیلم ساخت کارگردانان ایرانی و دو فیلم نیز خارجی است.
وی داستانهای باغ جادویی آنتون کرینگز، جزیره گنج، جوانمردان، اینجا خانه من است، غرغرو وارد می شود، تورنادو، منطقه پرواز ممنوع، بیست و سه نفر، قطار آن شب و پویانمایی بنیامین فیلمهای اکرانی در رشت عنوان و اظهار کرد: پیش فروش بلیت این فیلمها از روز ۲۷ مرداد ماه نیز در رشت به صورت آنلاین آغاز شده است.
معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان با بیان اینکه این فیلمهای در دو سانس و در ساعتهای ۱۷ و ۱۹ عصر در سینما میرزا کوچک رشت اکران می شوند، افزود: ۱۵ دانش آموز دختر و پسر نیز بعد از حضور در یک کارگاه دو روزه آموزشی مسئولیت داوری آثار اکرانی در این سینما را برعهده دارند که نتایج داوری این دانش آموزان به محل اصلی برگزاری جشنواره ارسال خواهد شد.
وی در ادامه همچنین یادآورشد: بنا به سفارش دبیر سی و دومین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان، در این دوره و همزمان با برگزاری جشنواره در تمام استانهای کشور، یک نظرسنجی محتوایی سراسری از مخاطبان کودک و نوجوان درباره «ذائقه» انجام میشود.
معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان با بیان اینکه این نظرسنجی تنها ویژه کودکان و نوجوانان است، افزود: هم کسانی که برای تماشای فیلمهای به سینما می روند و هم آنهایی که امکان دیدن این فیلمها را ندارند می توانند پرسشنامه «ذائقه» شامل ۱۵ سوال و مشخصات پاسخ دهند.
مصباح ادامه داد: علاقهمندان برای شرکت در نظرسنجی ذائقه فیلمهای کودک و نوجوان، علاوه بر امکان تکمیل فرمهای پرسشنامه در محل اکران فیلمها، میتوانند بهصورت اینترنتی و از طریق آدرس www.cafepardazesh.ir در این نظرسنجی شرکت کنند.
ص.گ