به گزارش آیفیلم به نقل از روابط عمومی جشنواره، سومین مسابقه ملی عکس «خوشه» با هدف فرهنگسازی در مصرف و تولید در حوزه گندم، آرد و نان منتشر شد و هنرمندان تا ۳۰ آذرماه فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران با هدف فرهنگسازی در مصرف و تولید در حوزه گندم، آرد، نان و با بهره گیری از آثار عکاسان هنرمند برای دستیابی به این هدف، سومین مسابقه ملی عکس «خوشه» را با موضوع «از مزرعه تا سفره» دی ۱۳۹۸ در «خانه هنرمندان ایران» برگزار میکند.
این جشنواره با هدف ایجاد انگیزه و بسترسازی لازم برای تولید آثار هنرمندانه عکاسی با موضوع گندم، آرد، نان و فرآوردههای وابسته با هدف فرهنگسازی و اصلاح الگوی مصرف نان و کاهش ضایعات برگزار میشود و برگزارکننده امیدوار است عکسهایی که به دبیرخانه این مسابقه میرسد ضمن پرداختن صادقانه به این موضوع مهم اجتماعی، شاهد آثار خلاقانه و تاثیرگذار عکاسان در نمایش واقعیتها و آگاهیبخشی به جامعه در ارتباط با این موضوع باشد.
در این فراخوان محورهای مسابقه بدین شرح آمده است:
۱- مزارع گندم (کاشت، داشت، برداشت):
در این محور عکسهایی مورد نظر است که در مزارع گندم و مراحل مختلف کاشت، داشت، برداشت صورت میپذیرد.
۲- خرید و فروش، بارگیری، حمل و نقل و نگهداری گندم:
در این محور عکسهایی از شیوهها و مناسبات مربوط به خرید و فروش، نقل و انتقال، حمل و جابجایی گندم از مزارع تا مراکز خرید و نگهداری مانند سیلوها و نیز شرایط نگهداری آن تا قبل از اقدام به استفاده مورد نظر است.
۳- تولید، بستهبندی، کیسهگیری و حمل آرد:
در این محور توجه برگزارکننده معطوف به کارخانههای تهیه آرد، آسیابها و کلاً شیوههای صنعتی و سنتی تهیه آرد و بستهبندی برای مصارف گوناگون مانند کیسهگیری جهت مصارف نانوایی و تولیدات محصولات وابسته به آرد میباشد.
۴- نانواییها (سنتی، حجیم، نیمهحجیم و صنعتی):
برگزارکننده امیدوار است در این محور عکسهایی دریافت کند که شیوهها و شرایط متنوع پخت بهداشتی نان مانند نانواییها، کارخانجات صنعتی، تولیدی، و خانگی را توامان به تصویر بکشد.
۵- خرید، حمل، نگهداری، مصرف، بهداشت، سفره و ضایعات نان:
مرغوبیت تولید، رعایت موارد بهداشتی در نگهداری و عرضه نان، نحوه بستهبندی و چگونگی مصرف آن از مواردی است که مستقیماً به کاهش ضایعات و دورریز نان میانجامد. در این بخش منظور از موارد بهداشتی، رعایت بهداشت فردی و محیطی، نانواها، نانواخانهها در جهت تولید و پخت نان باکیفیت میباشد. طریقه حمل نان با کیسههای پلاستیکی یا سفرههای پارچهای و نوع نگهداری در منزل و طریقه مصرف و سفره و چگونگی برخورد با ضایعات و دورریز آن مورد توجه میباشد.
۶- فرآوردههای گندم مانند ماکارونی، بیسکویت، شیرینی، شکلات، نشاسته و …:
تنها محصول گندم، نان نیست. از گندم محصولات گوناگونی به دست میآید که منابع غذایی مهمی در جهان امروز بشمار میآیند. برگزارکننده به این بخش از تولیدات گندم اهمیت داده و توصیه میکند شرکتکنندگان به این وجه از موضوع توجه نمایند.
بخشهای مسابقه بدین شرح است:
۱- تکعکس (نگاه برگزارکننده در این بخش صرفاً مستندگونه و واقعگرایانه بوده و هرگونه دخل و تصرف غیرمنطقی در عکس پذیرفته نمیباشد. آثار این بخش الزاماً میبایست با دوربین عکاسی شده باشد و شرکتکننده میتواند حداکثر ۵ اثر را بارگذاری نماید.)
۲- مجموعه عکس (مجموعه عکس از نگاه برگزارکننده به آثاری اطلاق میشود که حاوی اندیشه و تفکر واحد هنرمند برای بیان ایده تصویری در زمینه محورهای مسابقه باشد. در این بخش استفاده از هرگونه تکنیک برای رسیدن به هدف هنرمند آزاد میباشد. ارائه بیانیه (استیتمنت) هنرمند برای مجموعه عکس الزامی است و متن ارسالی میبایست بیانگر اندیشه و تفکر هنرمند باشد. شرکتکنندگان در این بخش میتوانند صرفاً یک مجموعه شامل ۳ الی ۵ عکس ارسال نمایند.)
۳- تلفن همراه (آثار این بخش الزاماً میبایست با دوربین تلفن همراه عکاسی شده باشد و شرکتکنندگان حداکثر ۵ اثر خود را میتوانند ارسال نمایند.)
۴- ویژه زیر پانزده سال (نوجوانان متولد ۱۳۸۳ به بعد میتوانند در این بخش شرکت نموده و حداکثر ۵ اثر خود را ارسال نمایند. شرکتکنندگان در این بخش باید تصویر کارت ملی خود را جهت اثبات شرایط سنی در سایت بارگذاری نمایند.)
ه خ/م گ