هشت انیمیشن کوتاه ایرانی در بخشی ویژه از فستیوال «توکیو انیمه اوارد» به نمایش درآمد.
به گزارش آیفیلم به نقل از سایت این برنامه، یکشنبه گذشته برنامهای ویژه معرفی انیمیشن ایران به نام «نسیمی از خاورمیانه» توسط الیکا مهرانپور، در فستیوال توکیو انیمه اَوارد برگزار شد.
این برنامه که شامل نمایش فیلم و گفتگویی درباره انیمیشن ایران و فیلمهای به نمایش درآمده بود، با استقبال از جانب مهمانان فستیوال، محققان انیمیشن ژاپنی و علاقمندان انیمیشن روبرو شد و جلسه پرسخ و پاسخ تا ساعتی بعد از جلسه بیرون از سالن نمایش همچنان ادامه داشت.
از جمله مهمانان حاضر در این برنامه میتوان از کارگردان، انیماتور و نویسنده پیکسار و سونی پیکچرز «اش برانن» که آثاری چون «اسباببازی یک و دو» را در کارنامهاش دارد، و لوویک برهارد، طراح صدای فرانسوی نام برد. بخش فارسی رادیو ژاپن نیز با حضور در سالن به تهیه گزارش و مصاحبه پرداخت.
سال گذشته پس از آنکه انیمیشن کوتاه «برعکس» به کارگردانی الیکا مهرانپور به بخش نهایی مسابقه راه پیدا کرد، مسئولان فستیوال نسبت به انیمیشن ایرانی کنجکاو شدند و پیشنهاد برگزاری برنامهای برای آشنایی بیشتر با انیمیشن ایران در فستیوال ۲۰۱۷ را مطرح کردند. مهرانپور از این پیشنهاد استقبال کرد و با همراهی بابک نکویی دیگر انیماتور ایرانی ۱۲ فیلم کوتاه که آثار دانشجویی و مستقل با تکنیکهای مختلف را شامل میشدند، انتخاب و به فستیوال پیشنهاد کرد.
کوجیتاکچی، کارگردان فستیوال ۸ فیلم از ۱۲ فیلم پیشنهادی را برای سانسی ویژه انیمیشن ایران انتخاب کرد و در نهایت فیلمهای «این رو اون رو» ساخته مهدی علیبیگی، «لایت سایت» ساخته مسلم طباطبایی، «آقای بنفش» ساخته محمدحسین اعظمپور و عباس جلالی یکتا، «پیراکانتا» ساخته نگاره حلیمی، «استریپی» ساخته بابک و بهنود نکویی، «تاناروس» ساخته سمیه خاکشور، «مال من است» ساخته مریم کشکولینیا و «پنکه» ساخته فاطمه سوهانی به این منظور انتخاب شدند.
توکیو انیمه اوارد، یکی از جشنوارههای مطرح ژاپنی است که هر سال توسط شهرداری توکیو در سه بخش انیمیشن کوتاه بینالمللی، انیمیشن بلند و بهترین انیمههای ژاپنی برگزار میشود و امسال هفدهمین دوره خود را جشن گرفت. یکی از اصول اصلی این فستیوال برای انتخاب آثار علاوه بر کیفیت تصویری و سینمایی فیلمها، بازنمایی هویت ملی سازندگان اثر در فیلمشان است. ایران امسال همچون سال گذشته نمایندهای هم در بخش مسابقه داشت و انیمیشن کوتاه امیرهوشنگ معین با نام «درخت پرتغالی» به بخش پایانی مسابقه راه یافته بود.
ب س / س م