پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
314
-
الف
+

عدم پذیرش جایزه در حمایت از مردم فلسطین

نویسنده هندی در حمایت از مردم فلسطین، دریافت جایزه موزه نیویورک را به خاطر ممنوع کردن چفیه رد کرد.

نویسنده هندی در حمایت از مردم فلسطین، دریافت جایزه موزه نیویورک را به خاطر ممنوع کردن چفیه رد کرد.

به گزارش آی‌فیلم ، نویسنده شهیر هندی تبار امریکایی بار دیگر خبرساز شد. این بار نه با اثری، بلکه با تمرد معترضانه اش از دریافت یک جایزه ادبی.

جومپا لاهیری، نویسنده شهیر هندی تبار امریکایی که دریافت جایزه پولیتزر را هم در کارنامه خود دارد از دریافت جایزه موزه نیویورک خودداری کرد. دلیل این خودداری چیزی نبود جز ممنوع کردن چفیه؛ پوششی که یادآور فلسطین است. تمردی که بالطبع باید آن را رویکردی حامیانه از مردم فلسطین تلقی کرد.

رویترز در این زمینه گزارش داد که جومپا لاهیری، نویسنده برنده جایزه پولیتزر، پس از اخراج سه کارمند از سوی موزه نوگوچی شهر نیویورک که به دلیل سر کردن چفیه به نشانه همبستگی با فلسطینیان رخ داد، از پذیرش جایزه خودداری کرد.

موزه روز چهارشنبه در بیانیه ای اعلام کرد: جومپا لاهیری تصمیم گرفته تا در پاسخ به سیاست های به روزشده ما در اجبار به پوشیدن لباس فرم موزه، از پذیرش جایزه ایسامو نوگوچی 2024 خودداری کند. ما به دیدگاه او احترام می گذاریم و می دانیم سیاست ما ممکن است با دیدگاه های همه همسو نباشد.

لاهیری سال 2000 جایزه پولیتزر را برای کتاب «مترجم دردها» دریافت کرد.

جایزه پولیتزر ، جایزه‌ای در روزنامه نگاری، ادبیات و موسیقی است که چندین بخش دارد و معتبرترین جایزه روزنامه‌نگاری در آمریکا است که هر سال (از ۱۹۱۷) با نظارت دانشگاه کلمبیا به روزنامه‌نگاران، نویسندگان، شاعران و موسیقی‌دانان داده می‌شود. این جایزه به افتخار بنیان‌گذار آن جوزف پولیتزر، روزنامه‌نگار مجاری‌تبار آمریکایی، در سده نوزدهم نام‌گذاری شده‌است

در سراسر جهان، تظاهرات کنندگانی که خواستار پایان جنگ اسراییل علیه غزه هستند، چفیه را که روسری سیاه و سفید و نمادی از استقلال فلسطینیان است، به سر کرده اند. نلسون ماندلا، رهبر ضد آپارتاید آفریقای جنوبی نیز بارها با چفیه دیده شد.از سوی دیگر، حامیان اسراییل این را نشان دهنده حمایت از افراط گرایی می خوانند و تلاش دارند مانع استفاده از آن شوند.

موزه هنر که توسط مجسمه ساز ژاپنی- امریکایی، ایسامو نوگوچی تاسیس شد، ماه پیش اعلام کرد کارکنانش را از پوشیدن هر چیزی که بیانگر پیام، شعار یا نماد سیاسی باشد، منع می کند و به دنبال آن 3 کارمند اخراج شدند.

در امریکا افراد دیگری هم بوده اند که به دلیل موضع گیری در قبال آدم کشی اسراییل شغل خود را از دست داده اند. یکی از بیمارستان های شهر نیویورک، یک پرستار امریکایی- فلسطینی را در ماه مه پس از آنکه او اقدامات اسراییل در غزه را در هنگام سخنرانی برای دریافت جایزه، نسل کشی خواند، اخراج کرد. اسراییل اتهامات نسل کشی آفریقای جنوبی را در دادگاه جهانی رد می کند. در ماه نوامبر هم 3 دانش آموز فلسطینی تبار در ورمونت هدف گلوله قرار گرفتند، چون 2 نفر از آنها چفیه بر سر داشتند.

لاهیری 57 ساله و زاده لندن در انگلستان از پدر و مادری بود که به انگلستان مهاجرت کرده بودند. او را در زمره نویسندگان پسااستعماری به شمار می آورند. «مترجم دردها» و «خاک غریبه» از مجموعه داستان های این نویسنده و «گودی»، «همنام» «جایی که هستم» و «همین حوالی» از رمان های او هستند که در ایران هم ترجمه و منتشر شده اند.

بیشتر بخوانید و ببینید:

جدول پخش شبکه آی فیلم

صفحه اینستاگرام آی‌فیلم
 ه ص

نظر شما
ارسال نظر