پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي

ایرانگردی

هر آنچه درباره «ارغوان» باید بدانید

ویژه برنامه تلویزیونی «ارغوان»، ایام عید و لحظات سال تحویل، از شبکه آی‌فیلم پخش می‌شود.

به گزارش آی‌فیلم، ویژه برنامه تلویزیونی «ارغوان» قرار است در لحظات سال تحویل به مدت 7 ساعت به معرفی 7 قهرمان ملی ایران تا زمان حاج قاسم سلیمانی بپردازد. همچنین در ایام عید این برنامه در 14 قسمت 30 دقیقه‌ای از شبکه آی‌فیلم پخش می‌شود. به همین مناسبت با داریوش جهانگیری کارگردان این برنامه به گفت‌وگو نشستیم.

در ابتدا می‌خواستم کمی از خودتان و «ارغوان» برای مخاطبان آی‌فیلم بگوید 

سلام عرض می‌کنم خدمت شما من داریوش جهانگیری هستم؛ کارگردان برنامه «ارغوان» که نوروز 1403 از شبکه آی‌فیلم پخش می‌شود. بنده بیش از سه دهه در حوزه سینما و تلویزیون فعالیت می‌کنم و آثار متعددی از جمله فیلم کوتاه، نیمه بلند و کارهای آموزشی ساختم. به نظر من «ارغوان» امسال که از آی‌فیلم پخش می‌شود، سخت‌ترین کار است. یکی از دلایل سختی کار، توأمان شدن عید نوروز و ماه رمضان است که تلاش زیادی را برای تلفیق آن‌ها و برآورده ساختن توقعات مخاطبان می‌طلبد. دیگر دلیل دشواری کار، تاریخی بودن موضوع برنامه است. از آنجایی که شبکه آی‌فیلم مخاطبان زیادی دارد، تامین رضایت آن‌ها و پوشش همه سلایق کار دشواری خواهد بود.

نکته بارز برنامه «ارغوان» سویه تاریخی آن است. لطفاً در مورد رویکرد تاریخی برنامه بیشتر برای مخاطبان‌مان توضیح دهید؟

وجه تمایز کار امسال ما این است که برنامه را در یک لوکیشن واقعی و با ساختاری نمایشی ساختیم. ساختار نمایشی شرایط کار را کمی دشوار کرد. ما کوشش کردیم متناسب با ساختار نمایشی برنامه بخشی از تاریخ را وارد قصه کنیم. محور تاریخی برنامه خلق و خوی ایرانیان است. روحیه، مقاومت، مهمان‌پذیری، مردم‌داری و رفتار عادلانه و محبت‌آمیز با اسیر جنگی از آن جمله است. برای مثال در دوره ساسانی، والرین امپراتور روم توسط شاپور اسیر می‌شود و فرماندهان ایرانی با او به نیکی رفتار می‌کنند. کوشش ما بر این بود که ادوار گوناگون تاریخی ایران، شخصیت‌های برجسته ایرانی را مطرح کنیم که با مهمانان خارجی و یا اسرا چگونه رفتار کردند. از آنجایی که مهمان‌پذیر وجه بارز آداب و رسوم نوروزی است، رویکر شخصیت‌های تاریخی به بیگانگان مورد توجه ما بوده است. مثال دیگر، شخصیت حاج قاسم سلیمانی و نجات اسرای شهر عاملی است که بخشی از این برنامه را تشکیل می‌دهد.

«ارغوان» از منظر ساختار تصویری چه جذابیت‌هایی برای مخاطب دارد؟

از آنجایی که شبکه آی‌فیلم شبکه خانواده است، کوشش ما بر این بود که لوکیشن برنامه با حال و هوای شبکه و مخاطبان آن متناسب باشد. «ارغوان» در یک خانه قدیمی که 150 سال قدمت دارد تصویربرداری شده است. ساختار کار به این صورت است که نوه‌ها گرد پدربزرگ و مادربزرگ جمع می‌شوند. مهمان‌های دیگری سر می‌رسند و پدر و بزرگ و مادبزرگ داستان‌هایی قدیمی نقل می‌کنند. مناسبات میان این شخصیت‌ها و داستان‌هایی که نقل می‌شود ساختار اصلی برنامه را تشکیل می‌دهند. مخاطب در این برنامه به لحاظ بصری، با آداب و رسوم و مناسک نوروزی اقوام و مردمان مختلف ایرانی آشنا می‌شود.

امکان دارد از برخی بازیگران برجسته ای که در این برنامه به ایفای نقش پرداخند، نام ببرید؟

در این برنامه حدود 70 نفر نقش‌های تاریخی ایفا کردند. اما اگر بخواهیم به برخی بازیگر مطرح اشاره کنیم می‌بایست از نقش آفرینی آقای جواد رمضانی در نقش پدربزرگ، آقای سامان گوران در نقش یکی از نوه‌ها، معصومه عزیز محمدی در نقش مادربزرگ و دکتر الهامی در نقش دایی خانواده نام ببرم. از دیگر بازیگران می‌توان به تینا میرکریمی، وحید رحیمیان، مهدی امینی خواه، علیرضا ناصحی، فرهاد بشارتی در نقش میرزاکوچک خان و خانم ستوهی اشاره کرد.

بابت کارگردانی این مجموعه پرزحمت به شما خسته نباشید می‌گویم. لطفاً بفرمایید نسبت به شکبه آی‌فیلم چه حسی دارید؟

مادرم شبکه آی‌فیلم را خیلی دوست دارد. ما هم به همین خاطر این شبکه را دوست داریم. هر بار که به خانه مادرم می‌روم شبکه آی‌فیلم روشن است و ما همین به همین خاطر آی‌فیلمی شدیم.

در پایان اگر صحبت خاصی دارید بفرمایید.

من می‌خواستم از مدیر شبکه آی‌فیلم تشکر کنم که این امکان را برای ما مهیا کردند که در شبکه آی‌فیلم این برنامه را بسازیم. امیدوارم بیش از پیش درباره تاریخ در تلویزیون برنامه ساخته شود. در تاریخ و ادبیات ما داستان‌ها و اسطوره هایی وجود دارد که برای مخاطبان بسیار جذاب خواهد بود. جا دارد که اهتمام بیشتری درمورد تاریخ داشته باشیم.

م ه 

این مطلب را به اشتراک بگذارید