ایرانگردی
برای پیگیری آخرین خبرهای جشنوارههای داخلی و خارجی با وبسایت آیفیلم همراه باشید.
به گزارش آیفیلم، کارگردان فیلم سینمایی «حرف آخر» از شرکت فیلم خود در سیو نهمین دورۀ جشنواره فیلم فجر خبر داد.
ابراهیم شفیعی کارگردان فیلم سینمایی «حرف آخر» درباره علت حضور در این دوره جشنواره گفت: اصلیترین دلیل ما این است که تنها جایی که فیلم میتواند در ایران دیده شود جشنواره ملی فیلم فجر است. هر چقدر که درباره فیلم خبر توسط رسانهها منتشر شود به نفع اثر است و به نظر من، جشنواره دیگری نداریم که این خاصیت را داشته باشد.
وی افزود: حتی اگر فیلم در جشنوارههای خارجی شرکت کرده و برنده جایزهای هم شود باز در ایران دیده نمیشود ولی جشنواره ملی فیلم فجر چون ویترین سینماست اگر در آن شرکت کنید و جایزهای هم نصیبتان نشود، باز هم باعث دیده شدن فیلم تان میشود.
این کارگردان با اشاره به تصمیم گروهی برای ارایه فیلم به جشنواره توضیح داد: ما برای ارایه فیلم به جشنواره دو دل بودیم؛ اگر این کار را نمی کردیم عملا اکران و یک فرصت دیده شدن را از دست می دادیم از طرفی هم اگر فیلم را ارایه دهیم با توجه به قوانین امسال جشنواره، مردم فیلم را نمی بینند و این کمی برای ما بد میشود. در تصمیم نهاییای که میان گروه گرفته شد این است که فیلم را برای شرکت در جشنواره ملی فیلم فجر ارایه دهیم.
حضور فیلم «زالاوا» در جشنواره فیلم فجر
فیلم سینمایی «زالاوا» نخستین فیلم بلند سینمایی ارسلان امیری برای شرکت در جشنواره فجر آماده میشود.
این فیلم به تهیهکنندگی «روحالله برادری» و «سمیرا برادری» و با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی ساخته شده و ارسلان امیری درباره تولید و آمادهسازی آن گفت: فیلم سینمایی «زالاوا» در روستای شیان در کردستان فیلمبرداری شد و البته به دلایلی امکان فیلمبرداری در یکی از لوکیشنهای فیلم واقع در کردستان را پیدا نکردیم و فیلمبرداری این بخش در خرمرود همدان ادامه پیدا کرد.
این کارگردان درباره داستان و مضمون این فیلم عنوان کرد: عنوان فیلم «زالاوا»، کُردی است و در رسمالخط زبان کردی، بهصورت زال ئاوا به نگارش درمیآید که به معنی زالآباد است. «زال» هم به معنای پیر سفیدمو است؛ اما عمدا در شیوه نگارش برای عنوان فیلم، آن را بهصورت «زالاوا» درآوردیم. داستان فیلم به یک ماجرای واقعی میپردازد که سالها پیش در روستا و پاسگاه منطقه دره سفید و زالاوا به وقوع پیوسته است. ماجرایی که احتمالاً نیمی از آن از نظر اهالی این منطقه، واقعی و ترسناک است.
او در پایان درخصوص برپایی سی و نهمین جشنواره فیلم فجر نیز گفت: حیف شد. دوست داشتم واکنش مردم را در سالنهای سینما نفس به نفس با تماشای صحنههای فیلم ببینم. «زالاوا» فیلمی قصهگو است که مردم با سلایق مختلف هر کدام ارتباط شخصی خاصی با فیلم خواهند گرفت، اما این بیماری شوم این شانس را از من گرفت.
شرط شرکت برخی فیلمها در جشنواره فجر
دبیر سیونهمین جشنواره فیلم فجر از احتمال حضور بعضی فیلمهایی که پیش از این در رویدادهای خارجی شرکت کردهاند، در جشنواره فیلم فجر خبر داد.
جشنواره فیلم فجر براساس آییننامه خود هر سال فیلمهایی را میپذیرد که نخستین نمایش خود را به این رویداد اختصاص دهند و از این رو بسیاری از کارگردانهای شناخته شده کشور هم فیلم خود را ابتدا به جشنواره فجر ارائه میکنند و بعد برای شرکت آن در رویدادهای خارجی برنامهریزی میشود.
اما از آنجا که از ماهها قبل تکلیف برگزاری جشنواره فجر مشخص نبود، برخی صاحبان فیلمها ترجیح دادند اولین نمایش آثار جدیدشان در خارج از کشور باشد.
گفتنی است، طبق تاکید دبیر جشنواره در نشست خبری اخیرش که اعلام کرد فیلمهایی که قبلا در جشنوارهای خارج از کشور شرکت کردهاند امکان حضور در فجر را ندارند، حضور آثار متقاضی شرکت در جشنواره فجر که پیش از آن اولین نمایش خود را در جشنوارۀ خارجی تجربه کردند، عملی نیست. با این حال این سوال مطرح است، وقتی امسال هیات انتخابی وجود ندارد و جشنواره در شرایط استثنایی برگزار میشود، آیا نمیتوان استثنایی برای این فیلمها قائل شد؟ همانطور که سال 97 برای «روزهای نارنجی» اعمال شده بود.
در پاسخ به این سوال محمدمهدی طباطبایینژاد، دبیر جشنواره فیلم فجر اظهار داشت: به دلیل آنکه چنین تقاضایی از سوی دوستان به رییس سازمان سینمایی هم مطرح شده، قرار براین است که موضوع را دوباره در شورای سیاستگذاری مطرح کنیم و اگر شورا موافق بود میتوانیم اطلاعیه دهیم و این مورد را اعلام کنیم؛ اما اگر شورا موافق نبود طبیعتا طبق آنچه مصوب شده این فیلمها نمیتوانند در جشنواره فجر باشند.
وی تاکید کرد که یک اصل مهم برای حضور هر فیلمی در جشنواره داشتن پروانه نمایش است.
بیشتر بخوانید
جزییات تازه از برگزاری جشنواره فجر
احتمال نمایش «شهر گربهها» در جشنواره فجر
م ه / س م