ایرانگردی
سریالهای مناسبتی ماه رمضان امسال در کشورهای عرب خاورمیانه با پیامهایی در حمایت از رژیم صهیونیستی همراه شده است و برنامهسازان از این سریالهای محبوب برای تاکید بر عادیسازی روابط با این رژیم استفاده کردهاند.
به گزارش آی فیلم به نقل از ایسنا، دو مورد از این سریالهای مناسبتی ماه رمضان با مضامین خود بحث برانگیز شدهاند. یکی از این سریالها به تاریخ یهودی در حوزه خلیج فارس و دیگری به "دشمن نبودن اسرائیل و ناسپاسی فلسطینیان از حمایت عربستان" پرداخته است.
این دو سریال با نامهای "خروجی ۷" و "ام هارون" به بحث درباره موجودیت اسرائیل نپرداختهاند بلکه به مساله نگرانی از تجارت با اسرائیلیها اشاره دارند.
در سریال "مخرج۷" به صراحت یکی از شخصیتهای اصلی سریال از تلاش برای توسعه همکاریهای خود با شرکتهای اسرائیلی سخن میگوید و با بیان جملات تفرقهافکنانه فلسطینیان را شایسته کمکهای پیشین عربستان همچون ارسال کمکهای مالی و قطع صادرات نفت پس از جنگ اعراب و رژیم صهیونیستی نمیداند.
سریال "ام هارون" از دیگر سریالهایی است که خشم فلسطینیان را برانگیخته است، سریالی که حتی «افیخای ادرعی» سخنگوی ارتش رژیم صهیوینستی هم به تمجید از آن پرداخت و مخالفان این سریال را متهم به نژادپرستی و توطئه انگاری کرد.
این سریال سرگذشت تاریخ یهود در کشورهای عربی خلیج فارس با تمرکز بر قصه زنی یهودی است که پس از سفرهای بسیار سرانجام در بحرین امروزی ساکن و به پرستاری مشغول میشود، این سریال با مشارکت دو شرکت فیلمسازی کویتی و اماراتی برای شبکه ام بی سی عربستان تولید شده و تمام سکانسهای آن در امارات ضبط شده است.
فعالان شبکههای اجتماعی در فلسطین در واکنش به پخش اینگونه سریالها از شبکههای سعودی دست به انتقاد و اعتراض زده اند.
هر دو سریال در شبکه ماهوارهای سعودی MBC پخش میشوند که نشان میدهد با مجوز عربستان در حال پخش هستند.