ایرانگردی
درباره سریال ماه رمضانی 《پدر پسری》 در این گزارش بیشتر بخوانید.
به گزارش آیفیلم به نقل از خبرگزاری تسنیم، محمدرضا حاجی غلامی کارگردان سریال رمضانی شبکه 5 سیما است که پیش از این "لکنت" و فیلمهای کوتاه "جمعه گل"، "سلام" را برای سینمای کودک ساخته است. دغدغه اخلاقمداری و خانواده دارد و خواسته در شرایط کرونایی، حرفها و نقدهایش را با زبان شیرینِ طنز مطرح کند. او بارها منتقد توجه به حوزه کودک و خانواده بوده است همان زمان که جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان برگزار میشد این انتقادش از کمتوجهی به این حوزهها را فریاد کرد. این جمله کارگردان جوان سینما و تلویزیون، قابل تأمل است که میگفت: "فیلمهای کودکان و نوجوانان هرگز نباید بدآموزی داشته باشند و بالعکس باید بر پایه اندیشه و اخلاق گرایی استوار باشند اما نمیدانم به چه دلیل این اتفاق رخ نمیدهد!"
حالا او کارگردان سریالی خانوادگی و طنز در رمضان تلویزیون است. سریالی که به تعبیر خود کارگردان هم قرار نبود رمضانی شود اما از این موضوع خوشحال است. زیرا یکی از بهترین کنداکتورهای برنامهای و سریالی تلویزیون قطعاً به ماه مبارک رمضان برمیگردد. تلویزیون در کنار دو سریال قطعی شده دیگر که "زیرخاکی" شبکه 1 و "بچهمهندس" شبکه 2 است در شبکه 5 هم حرفهای طنزآمیز خانوادگی میزند. یکی از ویژگیهای "پدر پسری" این شبکه تلویزیونی، بازگشت به اپیزودسازی و توجه جدی به حوزه خانواده و ارتباط پدر و پسر با زبان طنز است.
سریال طنز "پدر پسری" ساخته محمدرضا حاجیغلامی و تهیهکنندگی رضا جودی این روزها در حال آماده سازی در 40 قسمت برای پخش از شبکه 5 سیما است که از ابتدای ماه مبارک رمضان روی آنتن برود.
این سریال اقتباسی از کتاب "آخرین نشان مردی" به قلم مهرداد صدقی است که به صورت طنزگونه و اپیزودیک (هر قسمت آن قصهای مجزا دارد) پخش میشود. "پدر پسری" در قالب طنز موقعیت ساخته شده و نویسندگی آن بر عهده احسان ثقفی، حسین حقیقی و محمد پایدار است.
"پدر پسری" این روزها با حضور بازیگرانی چون مهران رجبی، عزتالله مهرآوران، مریم سرمدی، افشین سنگ چاپ، محمدجواد جعفرپور٬ کتایون بختیاری و یدالله شادمانی درحال تصویربرداری است. قرار بود این سریال نوروزی شبکه 5 سیما باشد که بدلیل آماده نشدن به ماه مبارک رمضان رسید؛ البته که قرار بود ماجرای سیل بهروز افخمی رمضانی شود.
تیم نویسندگی "پدر پسری" را مهردادصدقی و احسان ثقفی نویسنده تلویزیون و سینما بهعهده دارند. این مجموعه قابل طبقهبندی در حوزه طمس (طنز موقعیت سبک یا همان سیتکام) است و بر اساس عناصر مهمی از سبک زندگی ایرانی ــ اسلامی طراحی شده است.
ماجرای این طنز اپیزودیک بدین قرار است که: شخصیت اول داستان این سریال 40قسمتی، آدمی است که بازنشسته شده و برای اوقات فراغت خود دنبال مشغولیت است.
تلویزیون با بازگشت به اپیزودسازی برگههای جدیدی از سبک و سیاق و شکل و شمایل سریالسازی درست و تأثیرگذار را به قاموس سیما و تلویزیون برخواهد گشت؛ اتفاقی را که "سرگذشت" رقم زد.
محمدرضا حاجی غلامی کارگردان این سریال گفتوگویی داشته که در ادامه میخوانید:
پدر پسری با چه هدفی ساخته شده و به نظرشان چه اتفاقی را برای روزهدار رمضانی رقم میزند؟
ابتدا به ساکن معلوم نبود که این کار قراره برای ماه مبارک رمضان باشد، لذا تدابیر خاصی برای این موضوع دیده نشده است اما کلیت کار یک طنز موقعیت برای سرگرمی و نشاط هست و با توجه به خانوادگی بودن موقعیتها و ارتباط پدر پسری و از طرفی دیگر با توجه به شرایط روحی جامعه نسبت به کرونا، شاید پخش این سریال تلویزیونی در ایام ماه مبارک رمضان هم فضایی شاد و مفرح را برای مخاطبان فراهم سازد و هم مخاطب را با موضوعات لازم خانوادگی و اجتماعی روبرو کند.
شنیدهام طنزی است که با شیطنت حرفها و آموزههای خانوادگی دارد؛ چقدر جای چنین آثاری در تلویزیون خالیست؟
بله کار ما بازگشت به نوعی کارهای خانوادگی است که در گذشته نمونههای خوبی را تلویزیون تولید میکرده است. بهترین بستر برای نقد با زبانی شیرین در همین موقعیت خانوادگی مهیاست. خود من علاقه زیادی به داستانهای زندگی واقعی مردم با زبانی شیرین دارم البته اینجا در "پدرپسری"، سبک کار یک طنز موقعیت اپیزودی است و با مجموعههای واقعی و پُر لوکیشن متفاوت است و با شکل کارهای قبلی من هم تفاوت زیادی دارد و انتظارات از این کار باید متناسب با ساختار آن باشد، با این حال هم شبکه و هم تهیه کننده، نویسندگان و خود من تلاشمان این بود که باز هم برای بهتر شدن کار مقداری به فضاهای واقعیتر و زندگی مردمی و لوکیشن های خارجی برویم تا کار شکل استودیویی پیدا نکند.
درباره بازگشت اپیزودسازی به تلویزیون بگویید؟
کارهای اپیزودی طنز در تلویزیون قبلاً زیاد تولید میشد و انصافاً هم موفق بودند و مخاطبان زیادی داشتند. جای این مدل کارها خالی بود؛ حالا در شبکه 5 سیما این مسیر دوباره باز شده است و البته با توجه به وقفه طولانی باید کمکم مخاطب و نحوه برخوردش با این نوع کار را سنجید. چون مخاطب تلویزیون به سریالهای اجتماعی وطولانی با داستانی پیوسته عادت کرده است.
* کمتر بازیگر معروفی در میان بازیگرانتان دیدیم. از ترکیب بازیگران سریال بگویید.
نوع کار و شرایط تولید آن فضا را برای استفاده از بازیگران فراهم میکند. گاهاً بازیگران مورد نظر مشغول کارهای دیگریاند؛ البته خود من هم خیلی به استفاده از بازیگران چهره متمایل نیستم و اعتقاد دارم بازیگر باید نقشش را خوب ایفا کند حالا برای اولین بار حتی اگر بازی میکند و مخاطب آن را بپذیرد و دوستش داشته باشد. الان هم در این کار بازیگران خوبی داریم که متناسب با نوع کار در حال ایفای نقشاند. گروهی متشکل از چند بازیگر جوان، در کنار بازیگران پیشکسوت مثل جناب رجبی و مهرآوران و .. امیدوارم ترکیب شکل گرفته کم کم برای مخاطب جا بیفتد و مخاطب آن را دوست داشته باشد.
ه خ/ص گ