پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي

ایرانگردی

«مهران» مقابل دوربین رفت

به گزارش آی‌فیلم به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، رقیه توکلی درباره دومین فیلم بلند سینمایی خود گفت: داستان فیلم «مهران» در تابستان سال ۶۵ می‌گذرد. شهر مهران اشغال شده و یک خانواده کُرد جنگ‌زده‌ وارد شهر یزد می‌شوند. پسربچه ۱۲ ساله یزدی با نام مهران، میزبان این خانواده است.

وی ادامه داد: در دوران دفاع مقدس مردم از همه شهرهای این مرز و بوم درگیر جنگ بودند و در خلق حماسه‌های مختلف تاریخ این کشور سهم داشتند. فیلم «مهران» درباره شهری است که در مرکز کشور قرار دارد و شاید در نگاه اول به طور مستقیم درگیر دفاع مقدس نباشد اما جنگ، تأثیرات آن و مشارکت‌های اجتماعی را نمی‌توان درباره‌اش نادیده گرفت.

این کارگردان زن سینمای ایران یادآور شد: از زمان ساخت اولین فیلم بلند سینمایی‌ام «مادری» درگیر ایده «مهران» بودم و سرانجام پس از چندین بار نگارش ورسیون‌های مختلف، فیلمنامه نهایی شکل گرفت و فرشاد رضایی زحمت نگارش آن را کشید. می‌توانم بگویم «مهران» تجربه‌ای کاملاً متفاوت از «مادری» برای من است با دنیایی متفاوت از آن فیلم و البته یک نقطه اشتراک به نام شهر یزد.

رقیه توکلی درباره تولید فیلم در شهر یزد بیان کرد: من فکر می‌کنم این بار یزد را از نگاهی دیگر دیده‌ام و البته مشخصا باز هم در این فیلم نگاهم توریستی نبود گرچه از آنجا که یزد بعد از فیلم اول من ثبت جهانی شد، اینجا به نسبت «مادری»، بیشتر جذب زیبایی‌های این شهر شده‌ام.

وی گفت: «مهران» جزو معدود فیلم‌های بلند سینمایی است که اکثر عواملش متعلق به همان شهر هستند و این حداقل در شهر ما سابقه نداشته است. در واقع می‌توانم بگویم همه عوامل فیلم، به جز یکی دو بازیگر، یزدی هستند. تلاش ما بر این بود که فیلم را برای جشنواره کودک و نوجوان امسال آماده کنیم اما این اتفاق نیفتاد و امیدوار برای حضور در جشنواره سال آینده هستیم.

این کارگردان ۳۳ ساله که با فیلم‌های کوتاه و مستندش در جشنواره‌های داخلی و خارجی تحسین شده است، در پایان صحبت هایش یادآور شد: من تحصیل‌کرده رشته سینما هستم. سینما را آکادمیک یاد گرفتم، آن را با فیلم کوتاه و فعالیت مداوم تجربه کردم، ساخت فیلم اولم را با یکسری تجربه خوب و بد پشت سرگذاشتم و این فیلم هم قطعا یکسری تجربه سازنده برایم داشته است. فیلمنامه‌ام در یزد می‌گذرد اما این قضیه، امتیاز خاصی برای ساخته شدن فیلم در این شهر برایم نداشت و تولید فیلم به‌تهیه‌کنندگی محمد پیرهادی و با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی به سرانجام رسید. می‌توانم بگویم «مهران» تجربه‌های مفیدی برای من دارد که به تثبیت مسیر فیلمسازی‌ام کمک بسیاری خواهد کرد.

/ س م

این مطلب را به اشتراک بگذارید