پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي

ایرانگردی

سینمای ایران در تابستان چقدر فروخت؟

در تابستان حدود ۲۲ فیلم سینمایی روی پرده رفتند و توانستند بیش از ۶۱ میلیارد تومان عایدی وارد چرخه اکران کشور کنند.

به گزارش آی‌فیلم به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی، روزهای ابتدایی فصل تابستان با جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸ آغاز و پایان فصل نیز با فرارسیدن ماه محرم همراه شد. بنابر این مقداری افت فروش دراین بازه‌های زمانی طبیعی به نظر می‌رسد. بر همین اساس امسال هم طبق روال چند سال قبل؛ کارگروه اکران فیلم‌های سینمایی تصمیم گرفتند که برای کم کردن تاثیر افت فروش در زمان جام جهانی، برخی از بازی‌های فوتبال را روی پرده نقره‎ای سینماها به نمایش درآورند، این تصمیم باعث شد میلیاردها تومان سود به سینماها وارد شود.

این در حالی است که مسئولین سازمان سینمایی بر این باورند که امسال افزایش مخاطب داشتیم اما این افزایش تعداد مخاطب با افزایش قیمت بلیت سینماهای درجه یک کشور که از ابتدای سال به اجرا درآمد، همراه شد.

معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی در آماری رسمی درباره گیشه تیرماه سینما اعلام کرده بود که میزان فروش سینمای ایران در تیرماه سال ۹۷ معادل ۲۱ میلیارد  و ۴۴۶ میلیون و ۴۶۵  هزار تومان بوده و ۲ میلیون و ۳۳۴ هزار و ۶۱۳ نفر به تماشای فیلم های اکران شده نشستند. همچنین با مقایسه تیرماه امسال با مدت زمان مشابه در سال ۹۶، این رقم در سال گذشته ۱۶ میلیارد و ۸۹۰ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان بوده و ۲ میلیون و ۲۲۰ هزار و ۶۴۱ نفر به تماشای فیلم‌ها نشستند که بر این اساس در تیرماه ۹۷ سینما ۲۷ درصد افزایش فروش و ۱۵ درصد افزایش بیننده را شاهد بوده.

در بین آثار پرفروش سینمای تابستان ایران، «هزارپا» ابوالحسن داوودی با فروشی بیش از ۳۵ میلیارد تومان در صدر جدول قرار گرفت و با فاصله زیادی، فیلم سینمایی «تنگه ابوقریب» بهرام توکلی و «دشمن زن» کریم امینی با حدود چهار میلیارد تومان در رده دوم و سوم قرار گرفتند.

با نگاهی سطحی واجمالی به جدول فروش سینمای ایران باز هم کاملا مشخص است که گیشه پرفروش‌های سینما در دست کمدی‌ها است و به گفته پخش‌کنندگان سینمایی شاید بتوان گفت که اگر «هزارپا» اکران نمی‌شد و جور سینما را نمی‌کشید، گیشه تابستان به رقم فروش پایین‌تری تقلیل پیدا می‌کرد. البته که در این فصل فیلم‌های کودک و نوجوانی مثل «خاله قورباغه» و دفاع مقدسی همچون «تنگه ابوقریب» و یا اجتماعی مانند «دارکوب» تاحدودی توانستند مورد استقبال تماشاگران قرار بگیرند. بنابراین از ویژگی‌های دیگر این فصل می‌توان به متنوع بودن ژانرهای سینمایی آن اشاره کرد.

در بین آثار اکران شده در این فصل، سه فیلم سینمایی از جمله آثاری بودند که در سی‌وششمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمدند؛ «شعله‌ور» حمید نعمت الله، «تنگه ابوقریب» بهرام توکلی و «دارکوب» بهروز شعیبی از این دسته فیلم‌ها بودند.

«تنگه ابوقریب» با دریافت ۶ سیمرغ رکورددار دریافت بیشترین جایزه از این دوره جشنواره فیلم فجر شد و همچنین فیلم سینمایی «دارکوب» نیز دو سیمرغ از این جشنواره به دست آورد. امین حیایی هم برای بازی در فیلم سینمایی «شعله‌ور» دیپلم افتخار دریافت کرد.

رحیم طوفان و مصطفی سلطانی دو کارگردانی هستند که اولین فیلمهایشان در این فصل روی پرده رفت. فیلم سینمایی «یک کیلو و بیست و یک گرم» که مضمونی اجتماعی دارد و از سه قشر متفاوت در جامعه سخن می‌گوید، اولین تجربه کارگردانی رحیم طوفان و «چراغ‌های ناتمام» که در ژانر دفاع مقدسی ساخته شده اولین تجربه مصطفی سلطانی در مقام کارگردان بوده است.

بهمن کامیار نیز با کارگردانی دو فیلم سینمایی «مرداد» و «در وجه حامل» از جمه چهره‌هایی است که در این فصل دو فیلم سینمایی خود را روی پرده برد.

ه خ/ ص گ

این مطلب را به اشتراک بگذارید