ایرانگردی
سومین جشنواره موسیقی بومی «لیلم» مردادماه امسال در ساری برگزار میشود.
به گزارش آیفیلم به نقل از مهر، پیمان بزرگنیا یکی از مشاوران برگزاری سومین جشنواره موسیقی بومی البرزنشینان «لیلم» توضیح داد: این جشنواره توسط موسسه فرهنگی هنری «نسیم مهرآوا» با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران و دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود که طی آن هنرمندان و گروههای شرکتکننده از اقوام البرزنشین ایران در استانهای شمالی کشور آثار خود را ارایه میدهند.
وی ادامه داد: با توجه به برنامه ریزیهای انجام گرفته از سوی ستاد برگزاری جشنواره، بنا بر این است که علاوه بر حضور گروه های شرکت کننده در بخش اصلی هنرمندانی از استان های آذربایجان، لرستان، کردستان و خراسان نیز در این دوره حضور داشته باشند که مسئولیت انتخاب گروه های این بخش برعهده من است که امیدوارم بتوانیم میزبان خوبی برای مخاطبان باشیم. البته در بخش اصلی جشنواره نیز هنرمندان خبره موسیقی اقوام ایران حضور دارند که آثارشان را در معرض رقابت قرار میدهند.
بزرگنیا با اشاره به جزییات این رویداد موسیقایی بیان کرد: بخش رقابتی جشنواره به اجرای «گروهی مازندرانی»، «انفرادی»، تکنوازی سازهای بومی مازندران شامل دوتار، للِـهوا، دسرکوتن، غرنه، کمانچه محلی، سرنا، تشت، «آواز محلی مازندرانی»، «منظومه خوانی» شامل منظومه های «مَمزَمون»، «طالب و زهره»، «امیر و گوهر»، «مَشتی»، «ذبیحپهلوان» (عامی دترجان)، «خُلّر»، «سوته کرم»، «فاطمه مسکین»، «هژبر و حامد» و مقالات پژوهشی در حوزه موسیقی بومیِ اقوام البرزنشین اختصاص دارد که در این بخش هنرمندان آثار خود را به مخاطبان ارائه می دهند. در بخش جنبی نیز که همانطور اشاره کردم گروه های موسیقی استانهای البرزنشین از جمله مازندران، گیلان، گلستان، سمنان، قزوین، تهران، زنجان، آذربایجان شرقی و اردبیل و گروههای موسیقی نواحی ایران از استانهای بوشهر، سیستان و بلوچستان، خراسان و لرستان به اجرای برنامه میپردازند.
وی افزود: برگزاری کارگاههای آموزشی با موضوع قومشناسی، سازشناسی استانهای البرزنشین، نمایشگاه ساخت سازهای بومی استانهای البرزنشین و معرفی آموزشگاههای برتر در زمینه آموزش موسیقی مازندرانی نیز از جمله بخشهای دیگری است که در این دوره از جشنواره به علاقه مندان موسیقی اقوام ایران ارائه میشود.
این پژوهشگر موسیقی اقوام ایران با اشاره به دیگر فعالیت های خود در عرصه موسیقی نواحی ایران گفت: مدتی است مشغول پژوهش در حوزه موسیقی منطقه زاگرس به ویژه «موسیقی چوپانی» هستم که قرار است طی آن به بررسی تمامی زوایا و متعلقات مختلف این گونه موسیقایی بپردازم و با توجه به اینکه این موسیقی گستردگی جغرافیایی فراوانی دارد فکر می کنم همچنان وقت زیادی را از من بگیرد. این مجموعه پس از تدوین و گرد آوری در اختیار مخاطبان قرار میگیرد.
ب س / س م