پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي

ایرانگردی

نخستین بازارچه صنایع دستی تهران افتتاح شد

بازارچه صنایع دستی و هنرهای سنتی عودلاجان، که نخستین بازارچه صنایع دستی در تهران است، افتتاح شد.

مراسم بازگشایی بازارچه صنایع دستی و هنرهای سنتی عودلاجان دهم مهرماه با حضور مسعود سلطانی‌فر رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد.

در این مراسم که در بازار بزرگ تهران رییس شورای شهر تهران، شهردار منطقه ۱۲، معاون میراث فرهنگی کشور، معاون صنایع دستی کشور، رییس انجمن صادرکنندگان صنایع دستی، مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان تهران و همچنین معاون وزیر راه و شهرسازی نیز حضور داشتند.

مسعود سلطانی‌فر با اشاره به اینکه در کنار اعتیادهای مختلفی که وجود دارد و منفی و مضر است برخی عادت ها هم مثبت و خوشایند است، گفت: خوشبختانه در سال های اخیر مردم و مسئولان به حفظ میراث فرهنگی و هویت تاریخی و تمدنی کشور خود معتاد شده‌اند. ما این اعتیاد را در میان شهرداری ها و اعضای شورای شهر، استانداران، وزرا و مسئولان ذیربط شاهد هستیم. احیای بازارچه عودلاجان هم ماحصل یکی از این اعتیادهای مثبت و خوشایند بوده است.

وی افزود: بنای بازارچه یک بنای تاریخی و تجلی‌گاه میراث فرهنگی ما است. آنچه در آن عرضه می شود، صنایع دستی است که می تواند به جذب گردشگر فرهنگی کمک کند. از سوی دیگر این بازارچه با مشارکت مردم و مسئولان احیا و مرمت شده و این مشارکت مردم رویداد مثبتی است که نمی توان بی تفاوت از کنار آن گذشت.

سلطانی‌فر در ادامه گفت: ما مشارکت مردمی را از دو سال پیش در دستور کار خود قرار دادیم و بسیاری از بناهای فرسوده با همکاری بخش خصوصی مرمت شده اند. در عین حال به بخش خصوصی اجازه بهره برداری از این بناها با رعایت موازین لازم داده شده است. تاکنون ۲۰ بنا را با مشارکت بخش خصوصی، مرمت و احیا کرده ایم و با این بخش قرارداد بسته شده است. این قراردادها هم به تقویت سرمایه گذاران خصوصی کمک می کند و هم به زنده ماندن یک بنا می انجامد.

مهدی چمران رییس شورای شهر تهران نیز که در این مراسم حضور داشت، در سخنانی کوتاه گفت: اینجا محله قدیمی من است من در کوچه حاجی ها درس خواندم یک زمان بازارچه و محله عودلاجان رونق و اعتباری داشت و جای خوبی بود امید که با همکاری خوب مردم و مسئولان بار دیگر این محله سر و سامان بگیرد و ما بتوانیم علاوه بر بازارچه بافت مسکونی عودلاجان را هم احیا کنیم.

عابد ملکی شهردار منطقه ۱۲ نیز در این مراسم اظهارداشت: مردم و کسبه این بازارچه نقش مهمی بر احیای آن داشتند. قرار است ادامه این بازارچه از سمت شمال تا خیابان پامنار از سمت غرب، از کوچه حاجی ها به کوچه مروی راه‌اندازی شود. ما برآنیم تا در طرح ارتقاء کیفیت زندگی در مرکز تاریخی تهران قسمت های مهمی از بازار تاریخی را احیا کنیم.

وی همچنین گفت: ما تلاش می کنیم تا رضایت مردم را در زمینه تراکم، توده گذاری بافت و... به دست آوریم در حال حاضر تعداد زیادی از املاک در بخش مسکونی عودلاجان به حال خود رها شده اند. ما برآنیم تا با رونق بازارچه عودلاجان به بخش مسکونی هم سر و سامان بخشیم و فضای مناسبی را برای گردشگران فراهم آوریم.

ح ی / ح ی

این مطلب را به اشتراک بگذارید